2012年9月25日星期二

Ted (港譯: 賤熊30) - 賤格 爆笑 兒童不宜

以後熊公仔唔剩止等於 Cute / 低b / 女仔玩具等字眼,仲可以同 "賤格" 二字拉上關係!

《Ted》的劇情都是老掉牙的那種:『8歲小朋友向上天許願要有隻會郁會說話的熊公仔,27年之後熊公仔成為主角長大後的重要朋友,中間發生一些事件,主角跟熊公仔分開,又再團聚一起,Happy ending。』

So what? 《Ted》真係好攬笑,娛樂性十足,笑位直接賤格,仲唔夠? 不過一定兒童不宜。

拿出你的幽默感,把潛藏內心的賤格釋放,抱著輕輕鬆鬆笑一場的心態去看吧。

如果你看畢全片才大叫 "荒谬",我想講,你一定係痴x線! 所有宣傳都有隻行得走得會思考會講野的熊公仔已經夠荒谬,你仲要入場?!

p.s. 想知為何香港譯名是《賤熊30》,與 30 有何關係?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...